Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Around Central Market

Assalamualaikum !

Baru baru ni saya berkesempatan untuk mengikuti satu seisi pembelajaran percuma yang bertajuk Fujifilm Workshop : The Artistry and Quality of X Series Cameras yang diadakan pada 14 April lepas bertempat di Annex Central Market.

Para peserta berkumpul, berkenalan sambil betukar tukar pandangan dan pengalaman menggunakan X Camera masing masing. Ada diantara kami mengendong Fuji X Pro 1, XE-1 , X100 dan X100s seperti saya🙂

Wakil wakil dari Fujifilm Malaysia seperti Kelvin, Jessica Chan dan Ashraf Saharudin berkongsi tips dan pengalaman masing masing untuk melahirkan manesfitasi seni fotografi dengan menggunakan camera camera Fuji.

Kami juga diberi tugasan ringkas untuk outing di sekitar CM selama kurang lebih sejam sebelum berkumpul semula dan memilih 5 keping shot terbaik untuk dikongsikan dengan keseluruhan kelas🙂

Dibawah saya kongsikan beberapa gambar yang diambil dengan camera X100s saya dan kemudiaanya diedit dengan VSCO Film🙂

DSCF0303 DSCF0306 DSCF0314 DSCF0320 DSCF0339 DSCF0341 DSCF0345 DSCF0357 DSCF0362 DSCF0364 DSCF0368 DSCF0371 DSCF0376

20130416-232137.jpg

20130416-231810.jpg

 

So many things i want to do with this Fuju X100s !!

See u guys around !🙂

 

6 responses

  1. nakia

    tidak pernah mengecewakan…bak mai sikit skill…

    April 18, 2013 at 22:13

    • Alhamdulillah, tq so much Nakia🙂 Gambaq pun banyak lagi nak kena perbetui tu . hihi

      April 19, 2013 at 08:53

  2. michaelluis

    Great job bro, what a nice scene u got here. Sy ni baru nak mnceburi bidang ni, minat katakan. Sy sgt suka preset2 VSCO Film yg saudara guna ni, boleh saya tanya mana nak dapatkan VSCO Film ni ? I mean, yg “murah” punya.Sbb tgk dalam website VSCO sendiri harga nya agak mahal bagi sy..

    April 19, 2013 at 11:01

    • Thank u soo much bro for visiting Fotomamu. So far there’s no alternatives on getting a ‘cheaper’ version of VSCO Film. But stay tune , follow their announcements in their website sebab kadang kadang ada la special discounts sikit2 hehe.

      April 21, 2013 at 13:41

      • michaelluis

        Ur welcome bro, banyak gambar saudara kat sini yg boleh dijadikan sumber ilham saya..

        April 22, 2013 at 08:02

      • thank u soo much bro !!

        April 25, 2013 at 22:33

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s