Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Kagum Epik : David Burnett’s beraksi ala old skool di London Olympic

Salam.

Dalam Sukan Olimpik di London baru baru ni, lensa camera TV secara live dapat mengesan seorang camera man yang ‘stand out’ di antara ribuan photographer lain yang sedang menalakan lensa masing masing di pelbagai acara. Dicelah celah ribuan fotographer lain menggunakan DSLR super-gabak-lense panjang-super teknologi-sambil gantung lagi 3-4 bijik DSLR yang leher , mamat ni ‘steady’ je guna sebijik camera Large Format dengan muka yakinnya.

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics largeformatolympics mini

Beliau adalah Davit Burnett, yang apabila ditanya mengapa beliau menggunakan “Large Format Camera’ ketika shooting event di Olimpik, beliau menjawab ini adalah satu projek khas yang dilakukan bersama sama International Olympic Committee . Dia diberikan kebebasan untuk cover event tu mengikut seleranya sendiri so, mamat epik ni pilih untuk menggunakan seketul 1940’s Speed Graphic Camera yang dilengkapi dengan seketul 1943’s Aerial reconnaissance lense.

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics burnettspeedgraphic

Agak agak la, macam mana lah rupa gambo tu ye ?

Di bawah ni saya sertakan a few dari shots nya.

Epik.

(lap air liur)

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 4

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 1

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 2

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 3

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 6

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 8

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 9

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 11

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 12

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

David Burnetts Speed Graphic Photos of the London 2012 Olympics davidburnett londonolympics 15

Image credits: Photographs ©2012 David Burnett

Memang fullamak la gambar gambar dia nih.

Kawan kawan boleh refer hasil kerja Encik David Burnett di personal websitenya . Banyak yang boleh kita pelajari dari si otai ni.

Galeri khas ini adalah dimana terletakknya gambar gambar lain dari Encik David ni.

Semoga kita dapat mengambil inspirasi dalam nak memajukan ilmu photography kita ni🙂

Salam and jumpa lagi !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s