Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Nasi Padang Transfer Road

Salam !

Nasi Kandar memang sangat lah super sinonim dengan Penang. Namun selain dari nasi kandar, ada sangat lagi banyak makanan bertahap legend tersimpan sana sini di sekitar Penang. Even saya yang berasal dari Penang pun maybe hanya tau sekitar 20 % je kot .

Banyak. Memang banyak.

Salah satu daripada list topnya terletak di Transfer Road. Di satu kedai kopi lama yang bernama Kedai Kopi International Hotel , terhidang puluhan lauk panas bersusun bertingkat menanti pelanggan di Nasi Padang Minang style.

Antara top lauknya yang saya ratah sampai ke tulang putihnya ialah Cencaru Goreng Sumbat Sambal yang baru diangkat dari kuali minyak bergelegak ditabur pulak dengan bawang goreng. Memang layan, dan of course, selain dari itu, ada banyak lagi lauk lain🙂

Pelanggan penuh tak cukup kerusi bersesak menjamu selera, walaupun jam dah tunjukkan jam 3.00 petang time tu.

So, next time lalu Transfer Road, jangan lupa singgah ya !

20121209-115455.jpg

20121209-115515.jpg

20121209-115545.jpg

20121209-115611.jpg

20121209-115647.jpg

20121209-115713.jpg

20121209-115838.jpg

Semua pictures di atas di ambil dengan mengunakan iPhone 4 dan diedit dalam Snapseed🙂

Jumpa lagi !

10 responses

  1. Mesti sedap ni. So how is the Snapseed? Better then PicSayPro?

    December 11, 2012 at 13:02

    • Snapseed saya memang all this while using it bos, since early 2012 . So far memang terbaik🙂 Saya tak pernah guna PicSayPro but this snapseed dah menang some good awards. Bos leh baca review nya🙂

      December 11, 2012 at 13:22

    • snapseed best bos. kalau dah ada utk android, bule le coba

      January 3, 2013 at 15:34

      • Setuju anas, snapseed senang guna, very intuitive control🙂 Sekarang dah free hehe

        January 5, 2013 at 20:50

  2. dulu masa zaman kerja kat Penang, hari Jumaat lunch kat sini sblm pi masjid tapi org ramai tak hengat…

    January 3, 2013 at 15:34

    • Tu la, hari tu kami pi pukul 3 pm pun still kena berdiri sat nak tunggu tempat makan. Full tak hingat. Terbaik nya lauk nya panas panas oo angkat terus dari kuali masak ! Therbaiik !

      January 5, 2013 at 20:51

  3. Marty

    Really had to tell you I am just happy that i happened on the site!

    August 9, 2013 at 21:59

    • thank u soo much marty !!

      August 14, 2013 at 11:48

  4. Jessie

    Thanks u for posting the last photo of my grandfather, is a memory for me

    August 27, 2014 at 23:14

    • Thank u for visiting Fotomamu jessie, pls do check ur email🙂 got something for u

      August 28, 2014 at 23:33

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s