Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Songs and Colours of Venice (Part 2)

Salam kawan kawan,

Venice ni benar benar pack dengan tourist.

Seriously packed sampai jalan kekadang bergesel bahu. Those yang bawak beg luggage yang ditarik selalunya akan sangkut merata rata. Sangkut ngan orang dan sangkut ngan batu kat jalan🙂 . Namun apabila malam menjelma, jalan jalannya mostly kosong. Cuma tourist leh dilihat di restoran restoran , bar bar dan maybe duduk di tepi Grand Canal berpegang tangan melihat refleksi bulan di permukaan air.

Nak makan agak mudah – banyak kedai halal kat sini. Jual nasik beriyani pun ada🙂

Kami singgah ke salah satu tempat yang paling dituju oleh majoriti pelawat di Venice hari tu :

Piazza San Marco. or nama lain adalah St Mark’s Square

Dikelilingi oleh bangunan bersejarah seperti Doge’s Palace and the Basillica. Bell Tower Campanile tersergam tinggi membuatkan orang ramai teduh dari panas terik matahari hari tu. Kami berjalan di celah celah ribuan pelawat di situ sambil tengok gelagat orang dan tentunya ribuan merpati yang super jinak kat situ. Jinaknya sampai leh melepak atas kepala kita sambil tunggu makanan. Kat situ nanti ada orang jual gamdum 1 euro segenggam untuk diberi makan pada merpati merpati tu.

Satu pengalaman yang unik !

Enjoy the pictures !

Skill amek gambar sambil tangan sebelah makan aiskrim

love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s