Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Instagram attack @ Bukit Bintang

Salam kawan kawan ,

Sangatlah saya meminta maaf pada semua kerana agak lama blog Fotomamu ini dibiarkan tanpa sebarang update . Beban kerja yang terlalu banyak serta beberapa perubahan besar dalam rutin hidup juga ada sedikit menyumbang🙂 Namun Alhamdulillah pelan pelan dapat membiasakan diri .

Hari Ahad.

Dari malam Ahadnya saya jenuh memikirkan apa yang nak dibuat pada hari Ahad sehingga lelap mata pun still tak dapat nak buat apa apa planning untuk mengisi cuti.

After sedarkan diri pada keesokan harinya sambil membelek magazine KL Time Out , dapat saya tahu ada satu pedestrian walk tertutup ber-aircond ber-moden ber-chantek dibuka sedikit masa lalu menghubungkan KLCC sehingga ke Pavillion.

Idea sudah mari!!

Memandangkan saya baru bermula menjinakkan diri dengan dunia Instagram (setelah mendapat motivasi dari kawan saya Anas) , maka pada hari itu saya membuat keputusan untuk 100% iPhonegraphy di KL . Nikon D90 saya mendapat mandat jaga rumah je hari tu.

Sampai di tempat parking KLCC (berhampiran Masjid KLCC) , saya sarungkan my jogging shoes (nak jalan jauh ni beb!) dan mula bergerak sambil mengambil beberapa gambar menggunakan iPhone.

Untuk mencari new covered walkway tu , anda perlu bergerak ke Aquaria KLCC dan terus ikut exit Jalan Pinang disitu (follow signboard). Dan dari situ terus boleh jumpa pintu masuk ber-eskelator walkway tu. Rupa design yang sangat moden , sangat bersih , bebas penjaja , ber-pengawal keselamatan , ber-aircond, luas banget (jalan takde tahap sampai berlaga bahu) , itulah dia walkway baru itu🙂

Setelah sampai Pavillion KL , saya spend masa untuk Snap sana sini dan bergerak perlahan lahan sampai ke Plaza Low Yatt then patah balik. Saya jumpa banyak geng geng kamera yang outing also juga beberapa jurufoto lain yang sedang layan street photography. Juga beberapa couple yang sporting (cayalah!) membuat photoshoot di sekitar Jalan Bukit Bintang. Meriah betul!!🙂

Alhamdulillah chuaca sangat baik, terang , awan nano pun banyak berarak dan sangat best layan Iphonegraphy di situ:)

Disini saya kongsikan beberapa gambar yang dapat saya ambil🙂

20120306-213331.jpg

20120306-213437.jpg

20120306-213520.jpg

20120306-213605.jpg

20120306-213639.jpg

20120306-213716.jpg

20120306-213749.jpg

20120306-213821.jpg

20120306-213901.jpg

20120306-213930.jpg

Jalan kaki berkilometer rasanya and almost 3-4 jam spend masa beronda ke Bukit Bintang – KLCC dan hasilnya lebih kurang 10 images je yang saya rasa bisa dikongsikan dengan kawan kawan huhu. Banyak lagi yang perlu dan boleh saya pelajari dari bidang street photography ni also ways to improve my iPhonegraphy:)

Terima kasih ya kerna sudi menjengah Fotomamu !!🙂

4 responses

  1. azim_afni

    Terbaik sume…best siut…

    March 6, 2012 at 22:27

    • Alhamdulillah , tq azim – banyak lagi kene improve😉

      March 6, 2012 at 22:55

  2. Mantap la mamu… my favorite is gambaq couple mat salleh warga emas tu..

    March 15, 2012 at 14:01

    • salam anas😉 thank u for menjengah ke Fotomamu .

      Yes, macam teringin sebenarnya nak jadi macam warga emas tu – bila dah setel semua mende dalam idop , pi jenjalan berdua je – macam mula mula berchinta hehe.

      March 16, 2012 at 08:12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s