Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Man and Machine #1 : Azizi and BMW

Salam kawan kawan !

Last week agar aktif saya spend masa untuk mengambil gambar😉 Setelah selesaikan tugas untuk mengambil gambar Shahrill dan Dyana , saya dan kawan saya Wan Faizal pun mengatur untuk membuat photoshoot bersama kawan kami Azizi – kali ini konsep nya ( cubaan pertama : Siri Man and Machine ) .

Setelah saya call and mengatur jadual, kami pun bergerak dan berjumpa di satu kawasan kosong berhampiran dengan rumah Azizi. Dengan hanya berbekalkan my D90 + 50mm + cahaya matahari + BMW + Azizi , saya cuba dan cuba expendkan kotak mental saya untuk memecah struktur komposisi komposisi yang sedia ada untuk cuba mencari sudut sudut lain yang belum pernah saya cuba sebelum ini dan YA – semua gambar ini diambil dengan menggunakan my 50 mm f/1.8.

Terima kasih kepada Azizi dan kereta kesayangannya kerana sudi melayan permintaan kami pada hari tu😉

Enjoy !

There.

Jumpa lagi !

😉

14 responses

  1. Sungguh mantap sekali. Man.. brilliant, Machine.. excellent.

    October 18, 2011 at 21:49

    • alhamdulillah – tq bos – model tu terbaeeek tu

      October 18, 2011 at 23:36

      • Hero tu boleh jadi model sambilan. Cuma yang agak kurang menarik sikit tang selipar tu. Hehehe..

        October 19, 2011 at 10:50

      • hahaha takpa – ni baru trial – pasni kita set up kaw kaw punya – model kat perodua ni pun banyak lagi yang maseh belum dichungkil bakat terpendamnye hahah

        October 19, 2011 at 11:03

      • Azizi

        Dah kata dah.. Hahahah.. Model melayu…

        October 19, 2011 at 11:25

  2. Hero ngan keter ngan tukang amik gambar sama2 mantap..:)

    October 18, 2011 at 22:04

    • hero kereta tu yg best !🙂

      October 18, 2011 at 23:37

  3. Meletops!! Adjust color dengan apa?

    October 23, 2011 at 12:11

    • tq sis – pakai LR3 je😉

      October 24, 2011 at 10:46

  4. kete dah cun…. model mantap…. tapi selipar bro… takleh blah….. hahaaaa

    October 24, 2011 at 22:43

  5. hishamppc

    Macho..

    December 8, 2011 at 09:11

  6. Nur

    Excellent!

    August 30, 2012 at 09:55

    • salam Nur, thank u so much🙂 Alhamdulillah

      September 3, 2012 at 21:55

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s