Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Selangor Turf Club : Horse Carnival 2011

Salam kawan kawan –

Kejap je dah hampir ke hujung minggu🙂 Alhamdulillah. Kesibukan yang amat sangat di tempat kerja memang menjadi satu (alasan??) untuk tidak sempat update blog hihi. Namun saya akur, saya juga seperti anda – semua dari kita mendapat jumlah jam yang sama : 24 jam untuk kita lakukan segala mungkin dalam seharian hidup kita.

Baru baru ni – 23 September sehingga ke 25 September ada berlansung Malaysia International Horse Show bertempat di Selangor Turf Club – Sungai Besi. Jadi peluang jarang jarang kali ini digunakan oleh Nikonian Academy untuk membuat satu seisi Praktical Photography Class : Equestrian Photography . Jadi saya dan beberapa rakan lain pun – dengan menggunakan equipment yang ada kami pun bersemangat sama sama pergi untuk membuat photoshoot di sana. Hanya bertemankan my 50mm dan jugak standard kit lense 18mm-105mm saya cuba untuk membuat photoshoot🙂


Memang, tidak dapat dinafikan bagi pendapat saya lense yang wajib dipakai semasa membuat shoot pada waktu itu adalah merupakan zoom lense – paling cantik kalau dapat 70-200mm f/2.8 untuk mendapatkan gambar yang baik memandangkan jarak yang jauh antara saya dan subjek🙂

Tapi tidak mengapa – we have so much fun doing it together berkongsi ilmu bertukar pandangan untuk meng’improve’kan teknik photography masing masing

Group photo !

 

Itu saja untuk kali ini😉

Jumpa lagi ya !


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s