Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Weekend Breakfast : Village Cafe @ Sunway Giza

Salam.

Sometimes jadual rutin kerja wife saya pulang / balik bertukar tukar dari masa ke semasa. Bermula daripada September lepas, jadual kerja di hospital  disusun semula – distrukturkan semula agar masing masing yang mencurah keringat bekerja di hospital dapat bekerja dan beroperasi pada tahap kecekapan yang optimum😉 agar dapat kasi kesan dan perkhidmatan yang terrrrbaeeek untuk patient yang datang.

If waktu kerja habes pada pagi hujung minggu – selalunya saya akan menjemput dia dari tempat kerja – dan mengatur untuk breakfast – dan ke tempat tempat lain sekiranya ada. Bagi saya – rugi sangat kalau hujung minggu dihabeskan untuk bangun tidur lambat. Dulu time student – time takde kelas kadang kadang bantai tidur sampai pukul 2-3 pm baru bangun. Bangun bangun dah separuh hari berlalu – sangatlah rugi.

Zaman sekarang – zaman yang terlalu tied up dengan rutin kerja – saya perlu masa- kalau tiada masa – saya kena ‘ada’kan masa itu jugak untuk membuat aktiviti aktiviti bersama keluarga tersayang. Rugi sangat kalau menggunakan alasan untuk berehat sebab penat kerja – dan habeskan masa hujung minggu takpa berbuat apa apa. Lepas tu hari Isnin dah kena start kerja semula. Ha ! sampai bila cycle tu nak berulang ? Teringat kata kata mak : ” If u don’t have time – MAKE time ”

Tadi kami pi breakfast di Village Cafe @ Sunway Giza. Kami sangat ‘gila’kan pastry. Dengar cerita kat kota Paris memang lagenda lah pastry pastry nya – hopefully diizinkan Allah SWT untuk kami jejak kaki kat sana untuk makan pastry favorite saya : Croissant ! yeah !

Pure goodness !

Croissant + mayo + tuna + some greens

Yang sedang dimakan tu – memang tak sempat nak tanya nama – terus habes

Tapi kan – sometimes memang teringin nak balik Penang makan nasik kandaq for breakfast !

Salam !

Jumpa lagi !

Tags: , , , , , ,

2 responses

  1. Tengok gambar pun dah rasa sedap. Itu belum di makan lagi. Brilliant shot.

    September 28, 2011 at 03:02

    • memang sedap tu bos – dan berkhasiat ( walaupun kekadang memang teringin nak makan nasik lemak untuk breakfast ) hehe.

      tq bos

      September 28, 2011 at 08:17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s