Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Low Key Photography : Recap

Salam !

Tak terlambat lagi rasanya untuk saya ucapkan pada semua kawan kawan yang selalu sudi meluangkan masa menjengah photo blog saya yang tak sebeberapa ni : Selamat Hari Raya Aidilfitri !😉

Dalam beberapa minggu lepas – saya diamanahkan untuk berkongsi ilmu di Nikonian Academy : Kali ini dalam Flash Photography : Practical Photoshoot.

Setelah membuat beberapa homework – saya dan rakan rakan lain masing masing mencuba untuk membuat beberapa concept yang diilhamkan oleh gambar gambar yang diresearh dalam internet. We have a lot of fun doing it😉

Di bawah ini adalah beberapa gambar concept Low Key yang saya ambil sepanjang kelas berjalan. Terima kasih pada model : Jojo Blossoms dan Wan Faizal hehe.

Tags: , , , , , ,

Nota : Entry blog saya yang sebelum ni kebanyakannya menggunakan Window Live Writer sebagai wadah untuk saya type blog – walaupun dalam keadaan yang tiada perkhidmatan internet. Inilah kuasa Offline Blog Writer.

Sejak saya bertukar platform dari Windows ke Mac – rasanya kebanyakan daripada digital workflow saya pun turut bertukar – jadi saya perlu masa yang agak lama untuk saya tengok sample, study dan coba coba sehinggalah saya mampu mendapatkan layout blog yang at least sama dengan yang dulu.

Jadi, mohon maaf jika ada kesilapan sana sini dan andai layout dari masa ke semasa kerap bertukar tukar😉

Sekian

Jumpa lagi kita !

Tags: , , ,

2 responses

  1. Bila la boleh belajar ambik gambar macam ni. Cara nak setting speedlight jadi slave dah reti dah.

    September 7, 2011 at 20:40

    • boleh ni bos – nanti kita set ! nanti saya bawak some of my light modifiers lagi😉

      September 7, 2011 at 20:48

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s