Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Wondermilk Cafe !

Salam kawan kawan !

Sebelum kita semua mula start berpuasa pada awal Ogos ini, saya membawa family untuk sama sama tengok apa yang best sangat pasal satu tempat yang jual cupcakes ni – seperti yang diberitahu oleh beberapa orang kawan saya melalui facebook apabila saya bertanya kat mana nak beli cupcakes . Dan nama Wondermilk disarankan pada saya berkali kali.

Jadi pada tengah hari tu kami pun pergi ke Wondermilk tu, letaknya di :

map Orang tak ramai sangat bila kami mula mula sampai di situ. Kelabu jugak la mata nak tengok semua cupcakes yang dijual – beratur berwarna warni tersusun rapi menunggu untuk dibeli. Terdapat macam macam perisa – sesuai pada semua taste buds yang ada. Besides selling cupcakes, ada juga depa jual more heavy meals such as Sandwiches,Wondermeals, Baked Potatoes aneka rasa dan lain lain. Pelbagai jenis minuman jugak ada such as coffee, Wondermilk, Wondercooler,Cocoa dan macam macam lagi lah. Juga ada depa jual jugak pelbagai jenis cookies yang dipackkan rapi di atas rak.

Senarai menu di Wondermilk ? Klik sini http://www.ilovewondermilk.com/Wondermilk/+Wondermilk___Menu.html

One of the most interesting features about this particular cupcakes outlet is their interior decorations😉 Tiap sudut kedai tu tak dibiarkan kosong. Ada saja decorations diletakkan di sana sini, dan saya tidak dapat cari dinding yang kosong – sebab tiap dinding ada hiasannya. Macam macam mende diletakkan so memang sambil makan kat situ leh layan gak mata tengok semua mende yang ada kat keliling kita.

For my fellow photographers yang dok cari camera lomo ( saya pun teringin gak nak beli dan bereksperimentasi lomo gak sebenarnya), kat sini jugak ada jual beberapa camera lomo😉

So, below adalah beberapa shots yang sempat saya ambil sebelum saya start makan my cupcakes and sandwiches :

wonder01wonder02wonder10wonder03wonder04wonder05wonder11 wonder07wonder06wonder08wonder12 wonder13wonder09 wonder15 Wondermilk – memang best kalau bawak yang tersayang lepak di situ .

Jom cupcakes ! ( ingat nak pi repeat after Raya ni hihi)

Salam.

2 responses

  1. mamu..halal ka kedai ni?

    August 20, 2011 at 20:58

    • mamu dah tanya – dan berdasarkan gemba di kedai – halal😉

      August 22, 2011 at 11:10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s