Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Sharwady and Ain : Pre Wedding Shot @ Taman Botani Putrajaya

Salam kawan kawan😉

Rentetan dari majlis pertunangan mereka tidak lama dahulu , saya dan kawan saya Wan Faizal mengatur masa dan ketika untuk melanjutkan pakej photoshoot untuk kawan kami Sharwady and Ain – kali ini membawa mereka untuk outdoor photoshoot bertempat di Taman Botani Putrajaya.

Ini tempat memang chantek lah !

Tempatnya sangat luas – hijau- dan sangat sesuai untuk aktiviti riadah bersama keluarga. Kelihatan sana sini beberapa keluarga sama sama mengayuh basikal, berjogging, bermaen badminton dan berkelah di beberapa kawasan yang redup. Pokok banyak perbagai jenis (siap berlabel) dan perbagai lagi tumbuhan hijau segar menghiasi taman itu. Dan Alhamdulillah kami cukup bertuah kerana chuaca ketika itu sangatlah chantek, sedikit panas namun beransur teduh dan sejuk nyaman bila masa semakin ke senja.

Photoshoot untuk Sharwady dan Ain sangat fun dan mudah – keduanya tak lokek dengan senyuman dan sering bergurau menyakat antara satu sama lain membuatkan gambar gambar mereka sangat best untuk diambil. Sharwady sejak dulu sewaktu di UPM udahpun dikenali ramai dengan  kereta mininya yang sering menjadi sebutan dan pujaan mahasiswa mahasiswi – jadi untuk photoshoot ini saya berjaya mengajak Sharwady untuk mengejas keretanya sebagai antara prop utama untuk seisi pengambaran ini.

To Wadi and Ain – we had so much fun shooting ur guys ! Thank you !

DSC_0189combo1combo2combo3combo4combo6combo5 combo8 DSC_0164DSC_0104combo9DSC_0061 combo7 combo10combo11combo12combo13combo14combo15combo16DSC_0226DSC_0235DSC_0310DSC_0317DSC_0326

DSC_0343

Kawan kawan boleh tengok gambar gambar lain di blog Wan Faizal di http://lensasimerah.wordpress.com

Sekian.

Terima kaseh !!😉

4 responses

  1. Memang mantap lah gambar-gambar yang di ambik. Bila la boleh dapat join outdoor photoshoot macam ni?

    July 19, 2011 at 01:03

    • alhamdulillah, tq bos
      nanti kita set la bos ramai ramai.. depa pun tak lama lagi nak p lowyatt dah tu amek 50 mm hihi

      July 19, 2011 at 15:18

  2. Complicated

    great shots! i absolutely love it and Wadi…dude! you lucky twack! she’s a beauty! congratulations you two!

    July 22, 2011 at 09:42

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s