Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Welcome, my 1st nephew !

Salam kawan kawan😉

Last night , syukur kepada Allah Taala kerana dengan izin-Nya, maka lahirlah lagi seorang khalifah Allah di muka bumi ini – my 1st ever anak saudara. ( or dalam bahasa Penang – anak menakan) .

Bernama Khairul Danish – hadir dia membawa seribu gazillion keriangan kepada ayahnya – Mohd Fairuz dan Huda ( adik ipar saya) – dilahirkan di Hospital Putrajaya, Alhamdulillah keadaan dia sehat dan chargas sewaktu saya dan isteri saya pi melawat dia.

Sewaktu saya pi melawat – kelihatan juga 2-3 bapa yang ke hulu ke hilir dalam ward tu menguruskan hal hal berkaitan dengan urusan hospital, pendaftaran dll. Tapi apa yang menarik hati – di leher depa semua ada je tergantung DSLR😉 . Best tul anak sekarang – macam selebriti – lahir je terus gambar dia diupdatekan di Facebook hihi. Kuasa teknologi kini digunakan untuk menzahirkan emosi gembira sepasang suami isteri atas kurnia Tuhan – ia sangat indah😉

Saya plak – time tu memang tak bawak la plak D90 saya – namun ada lagi backup weapon yang cukup ampuh di waktu ketidakhadiran DSLR – saya gunakan my Iphone – kali ni dengan apps LemeLeme ( free plak tu) saya cuba untuk bermain main konsep framing and composition di ketika tidak dapat guna DOF or whatsoever yang hanya leh dibuat oleh DSLR.

And for me – cukup memadai untuk ketika tu – lepas saya snap gambar dia – saya MMS pada ayah nya – dan terus ayahnya set kan gambar tu jadi wallpaper phone nya. Yap. Cukup berbaloi.

Dunia – ini dia anak saudara saya yang pertama :

Khairul Danish

20110607-025109.jpg</p

20110607-050431.jpg

Alhamdulillah.
Jumpa lagi ya🙂

2 responses

  1. Walaupun tidak menggunakan DSLR camera, gambar nya masih juga mantap. Bukan kerana kamera yang digunakan (because ihatePhone) tetapi kerana jurukameranya memang mantap.

    Tahniah kepada ibu dan bapa khairul danish kerana menimang cahaya mata yang pertama. Sifu Yan, bila lagi nak ambik gambar anak sendiri? Tak lama lagi la tu kot..

    June 7, 2011 at 12:58

    • hahaha – tq bos – tu la pasal – DSLR tak bawak hari tu, jadi terpaksa guna apa yang ada sahaja.
      Berkenaan cahaya mata – minta kawan kawan tolong doakan hihi🙂

      June 8, 2011 at 00:00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s