Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Kiddos – what a perfect subject !

Salam.

Jumpa lagi !😉

Dari masa ke semasa saya akan menggodek isi perut hardisk yang menyimpan banyak khazanah – gambar especially – gambar gambar yang saya ambil even before saya beli saya punya D90 sekarang.

Berjumpa juga saya dengan beberapa album ‘usang’ yang memanggil manggil tuannya untuk tengok nya kembali setelah sekian lama tak tengok. Dalam banyak banyak album yang saya tengok – saya tertarik sangat pada gambar gambar yang kami ambil masa balik kampung to Johor dalam tahun 2009. Dah lama dah kan ?

Senyum sorang sorang saya tengok semua gambar tu – especially gelagat bebudak – Zakuan and Alyssa yang sungguh enjoy layan angin dan air laut di Desaru. Apa ada pada fikiran kanak kanak – selain melihat hari harinya disamping orang yang mereka sayang – shower them with love – tiada lansung perasaan hasad dengki – risau tak bertempat – tiada prasangka -tiada kepentingan. Sungguh saya jeles dengan kanak kanak. Mereka happy. Hari Hari. Everyday.

Teringat beberapa siri iklan Petronas mengenai masyarakat 1 Malaysia yang bersekolah bersama sama di sekolah rendah. Bagi mereka kawan kawan semua sama. Tak kira bangsa. Tak kira warna kulit

Sad to say, once masa makin berlalu – entah masa silapnya terlalu banyak disogok dengan pelbagai isu yang not supposedly to be an issue at the 1st place. Kita diserabutkan dengan banyak sangat isu yang tak perlu – kekadang sambil buat kita lupa nak senyum – hari hari berkejaran buat kerja – sampai lupa bagaimana nak bercakap dengan elok antara satu sama lain.

Kerja seakan akan terlalu menghimpit emosi kan ? But I do believe – actually it is up to us. Kita lah sendiri yang boleh memberitahu diri sendiri untuk cool down – relaks – ambil napas – dan belajar cemana nak senyum semula.

Macam budak budak😉

So smile🙂

Zakuan !

Dihempas ombak!

Come on Alyssa - gimme the biggest smile u have !!!

Tu dia .

Kids.

Sesungguhnya memang best dapat senyum macam depa.

Selamat memulakan minggu baru !!!

🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂 (x100000000000 juta)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s