Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Pi kerja – Balik kerja

Salam

Pi kerja balik kerja – seminggu almost 8 jam x 5 hari = 40 jam kita spend masa di opis. Itu minima jam tu – if kiraanya termasuk OT – memang leh cecah 50 jam – kalau kena plak call back untuk berkhidmat di hujung minggu – tambah lagi la jam tu.

Gitu lah stail kita yang kerja makan gaji – perjalanan berulang alik dari rumah ke tempat kerja seems automated dah sekarang. Kekadang tu, disebabkan terlalu automated rutinnya – kita tak perlu fikir pun cemana nak pi ke tempat kerja . Saya pernah mengalami perasaan tetiba je sampai kat parking lot tempat kerja – sedangkan rasanya just now baru sahaja bukak pintu kereta kat parking lot rumah hahaha (maybe sebab still mamai kot)

Saya ada belajar – one thing kat a photographer must amek kira dalam nak ujudkan gambar gambar yang dramatik – is position matahari. Kat mana matahari berada – samada di ufuk timur or tercacak atas kepala – akan beri impact kepada gambar. Masa saya berjalan pergi dan balik dari tempat kerja – yaaaaaaa – 2 different places matahari tu berada – see in the pictures taken by my faithful Iphohe😉

On the way to office

Balik time ( sambil bawak bekas bekal yang kosong)

Hehehe.

Sangatlah berguna Iphone and beberapa recommended apps nye. Walaupun tak dapat nak beri kualiti DSLR, namun cukup untuk ganti camera bila keadaan memerlukan hihi.

Happy hujung minggu !!!!

🙂

2 responses

  1. hye fotomamu,
    suka tgk ur blog
    i pegi strawberry park genting sebab terbaca blog ni, kalau x , memang xtau pon ka genting ada stoberi park jugak, hehe🙂
    cheers

    May 30, 2011 at 05:20

    • hi abby ! thank u very much for dropping by my blog.
      memang kat keliling kita ni ada banyak lagi tempat tempat yang best nak pergi dengan family🙂 strawberry part tu is one of them la – saya pun tahu sebab baca blog kawan kawan gak hehe.

      tq abby !

      May 30, 2011 at 23:55

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s