Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Passions and Emotions @ VMD Retreat 23-24 April 2011

Salam, last week memang all of us memang sibuk – samada attending important matters regarding our new project or preparing the presentation material , seminggu yang lepas tiap saat rasanya memang menghambat kami.

Mahu tak mahu, semua nya perlu dibuat – daripada meeting brainstorming untuk presentation material sehinggalah ke agenda pemilihan kostum pakaian beragam sempena farewell dinner to our GM semuanya perlu diselesaikan dan Alhamdulillah, by Jumaat petang tu semuanya selesai walaupun jenuh ke sana ke sini.

Menjadi peserta dalam VMD Retreat di The Gardens Hotel and Residences berhampiran Mid Valley minggu lepas, walapun saya bawak camera D90 kesayangan saya tu – agak sukar untuk saya bergerak ke sana sini untuk mengambil gambar. Namun kalau ada kesempatan yang datang – sempat jugak saya amek gambar gambar hehehe. But berada di dalam dewan yang gelap ( ISO 1600 pun cam tak leh blah kekadang) – saya terpaksa melenjan kit lense saya yang f/3.5 ~ f/5.6 ikut apa yang ada je. Dicemaskan plak ngan sorotan spot light yang berubah rubah positioning nya pun banyak menghadkan gambar yang boleh diambil.

Antara niat saya mengambil gambar kali ni – adalah mengambil gambar speaker speaker yang hebat yang terdiri daripada organizer dan juga peserta. Emosi dan semangat padu yang ditunjukkan semasa depa berucap menyampaikan idea – riak muka – gaya tangan – kesungguhan depa sungguh menarik hati saya😉

Dan di bawah ini, saya kongsi beberapa gambar passions and emotions para presenter semasa seisi presentation masing masing🙂

DSC_0075DSC_0098 DSC_0175 blog1 DSC_0168 DSC_0200 

DSC_0095 DSC_0051 DSC_0067 Those above are just some pictures that I have taken during the presentation sessions.

The truth is – I do not want just to take pictures – I want to immortalize the emotions of those vibrant people – I want their emotions jump out of the pictures – make their persona shines😉

And saya berjanji pada diri sendiri tak akan membiarkan keadaan sekeliling saya menghalang saya untuk cari such pictures – kena gak cari jalan nak amek gambar2 tu .

Have to.

Must.

Sehingga kita jumpa lagi kawan kawan.

Alhamdulillah.

Terima kaseh.

😉

4 responses

  1. halamaakkkkkk… Memang cun semua gambar. Ada satu gambar tu yang tengah duk kusyuk mendengar somebody tengah bercerita tu memang ada class.

    April 24, 2011 at 14:05

    • tu la bos – just want to capture the emotion yang ada time tu hihi

      April 25, 2011 at 00:24

  2. Semua gambar tu ambik tanpa flash ke? Macam mana boleh jadi sharp gitu.. Jealous betul aku.

    April 24, 2011 at 14:09

    • yap bos – semua tanpa flash – cuma boost up ISO to 1600-3200 – sambil control WB – manual focus- gambar actually underexposed sikit tapi saya bikin sikit touch up pakai Lightroom hehe

      April 25, 2011 at 00:23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s