Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

The Apartment @ The Curve : Lunch date

Salam

Last week saya dan wife pi lagi meneruskan tradisi Jalan Jalan Cari Makan kami. Kali ini gerupan perot yang lapar telah menyampaikan kami ke satu tempat makan yang belum pernah disinggah lagi. Lalu kat sini dah beratus kali dah, cuma tak pernah lagi nak singgah.

The Curve memang satu tarikan yang best kat area Mutiara Damansara tu. Selalunya saya dan wife memang mengistiharkan kat situ adalah salah satu dari port menonton wayang kami. Namun selain dari tengok wayang kat situ, The Curve menawarkan banyak la lagi tempat tempat yang menarik. Nak makan? Nak Karoeke? Nak bershopping kat flea marketnya yang ada macam macam mende yang menarik? Ya. Semua ada .

Sebut pasal tempat makan, kat The Curve tu ada bermacam macam – sesuai untuk semua jenis selera !

Namun kali ini, saya dan wife memilih untuk mencoba coba makan di The Aparment. Sebelum ni memang tak pernah try pun lagi. Masuk saja kat dalam The Aparment, memang atmosphere nya sangatlah berlainan dengan restoran restoran yang pernah kami masuk sebelum ni. Nama pun The Apartment, so susunan perabot dan hiasan interior tu memang menjurus pada hiasan rumah yang santai dan agak cozy. Selepas kami memilih tempat yang best untuk jadi port, maka kami pun startlah mengoder apa yang patut.

apar1 DSC_0674 apar3 apar2 Dia punya biskut – freshly baked on da spot!

apar5 Fazriani order :  Sheppard’s Pie ~ beef mince pie topped with mashed potatoes & buttered carrots on the side.~

Nur Hidayah plak order : Chicken in a Bag ~chicken breast with leek, cannelloni bean, new potatoes, whole grain mustard & cream baked in a bag.~

For dessert : Eton Mess ~broken crisp meringue with strawberry, whipped cream & coulis gently folded together.~

Memang sedap, untuk Pie tu memula tengok tak la besar sangat size dia – tapi once dah kena – peeeh- kenyang sampai malam beb!!

apar4 DSC_0751 DSC_0681 DSC_0699 apar7 apar8 DSC_0675 DSC_0687 DSC_0748 apar9 Selain dari good food – pada pendapat saya The Apartment ni memang best kalo ajak kawan kawan melepak sambil bersembang borak borak. Suasana cozy dan ‘macam dalam rumah’ maybe membuatkan punggung terasa berat untuk meninggalkan tempat ni.

Banyak lagi menu yang menanti untuk dicoba on our next visit here – InsyaAllah😉

Alhamdulillah.

Thanks for dropping by guys !

Cheers!

4 responses

  1. Love this one sedara fazriani

    April 19, 2011 at 13:48

    • terima kasih arif sebab sudi singgah and comment😉

      April 20, 2011 at 00:15

  2. Semua gambar menceritakan sesuatu. Good shot.

    April 24, 2011 at 14:24

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s