Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Baker Moments

Salam.

Sebenarnya dah berpuluh kali saya lalu kat Sunway Giza ni. Kebetulan tempat ni sangat berhampiran dengan Nikonian Academy Kota Damansara. Tapi tak pernahnya saya singgah pun walau sekali. Jadi today bila wife saya ajak saya lunch sebaliknya dia dari kerja, saya tetiba mendapat ilham untuk cari tempat lunch di sana.

Sunway Giza bagi saya merupakan satu napas baru dalam konsep rekacipta layout shopping complex yang ada di Malaysia sekarang. Open-air dan kawasan yang luas terbuka para pengunjung akan berjumpa dengan banyak deretan kedai makan, cafe, pub , kedai aiskrim dan banyak lagi pilihan untuk isi perut yang kosong. Kalau masuk kat dalam, layout kedai yang sangat simple dan luas memang best kalau berjalan.

Wife saya memberikan tema ‘makanan sihat’ untuk lunch kali ini, jadi saya terpaksa membatalkan niat awal untuk makan Tomyam hahaha, jadi kami pusing pusing area Sunway Giza tu untuk cari bakery ke ape ke – and we found this particular interesting food joint : Baker Moments.

DSC_0605 baker2 baker3 baker4 baker1 baker5

DSC_0598Saya ada terjumpa plak ngan anak patung teddy bear ni – sempat saya memposingkan dirinya untuk untuk satu quick fotoshoot session hihi. Namun saya tak amek dia bawak balik rumah – tinggal je dia di sini – mudah mudahan tuan punya dia ada datang untuk amek balik dia .

One more thing – saya sangat seronot jugak sebab wife saya dah mula tunjuk minat pada bidang photography ni sejak seminggu dua ni😉 Gambar saya ngah makan tu dia lah yang snap nye😉

Memang, bagi saya 50mm f/1.8 merupakan satu lense wajib untuk saya bawak ke sana sini merata rata – ringan dan sangat best – aperture f/1.8 nye sangatlah best. Saya akan terus lagi membawa nya ke sana sini😉

The possibilities is endless.

See u guys again in the next post.

Alhamdulillah.

Cheers !😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s