Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Restoran Bumbu Desa @ Curve

Salam !

Bukit Beruntung. 8.00 pm.
Tetiba wife saya ajak keluar dinner . Bila ditanya nak ke mana, katanya dia tak tahu kat mana asalkan bukan di Bukit Beruntung. Saya pun takde idea gak nak g dinner kat mana actually. So mcm biasa yg kami buat, naek je kereta, keluar ke highway, sembang2 sampai la tahu nak gi makan kat mana.
Sembang punya sembang, at last we managed to make the decision to have our dinner kat restoran Bumbu Desa di The Curve.
Memang before this saya dah 2-3 kali dah ke tempat ni – so time kami sampai kat situ orang pun tak ramai sangat. So we make the move to order :
1) nasik kosong
2) ikan talapia goreng yg rangup tahap gaban-fresh!
3) Ayam bakar yg sampai sekarang saya leh bau aroma kebakarannya itu
4) sambal ijou – terbaik di kl setakat ni
5) gulai asam pedas patin yg boleh dihirup hirup belanganya dek kelazatan keasamannya
6) jus jeruk a.k.a jus oren
7) jus yg misterius (lupa la nama dia tapi lazat rasanya)

2 orang makan rm60 dibelanjakan. Agak mahal tapi bila mengenangkan kerangupan talapia gorengnya, jadi lupa plak nak marah hihi.

Dibawah ni saya nak kongsi few pictures by my phone :

Bumbu Desa - nak duduk dalam pun boleh, duduk kat luar pun boleh

Senarai lauk pauk yang menunggu untuk dibaham - nasehat saya - kasi lapar kaw kaw pastu baru pi makan kat sini - memang pueh hati

Muka my wife yang kekenyangan - tapi dia steady je makan sambal pedas kat sini - meanwhile saya dah takleh nak napas dah sebab pedas sangat - respek !

Licin - asam pedas ikan patin kat sini aroma dan rasanya menghampiri tahap legendary

Suasana dalam yang tenang - makan sambil ditemani lagu lagu instrumental indonesia yang soft - dan kipas keliling kita yang sangat banyak ! cool !

Hiasan dinding

Ikan Talapia goreng yang sangat rangup kruk kruk kruk !

Hehehe. Memang kenyang makan sini. Alhamdulillah.

Datanglah. Saya syorkan anda semua makan di sini😉

Cheers😉

2 responses

  1. sorang rm30…erkk…

    March 26, 2011 at 17:12

    • nakia – memang mahai sikit – tapi rasa dia memang best – sekali sekali leh la bawak family makan sini – nak makan hari hari kalooo maunya mamu keje basuh pinggan kat sini hihi

      March 27, 2011 at 02:23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s