Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Cats !

Salam.

Since dari zaman skolah – zaman kanak kanak lagi saya dikelilingi kucing.

Zaman 80-an dulu, pada satu satu masa saya tak henti henti membuli lebihkurang 10 ekor kucing yang ada di rumah nenek saya di Penang.

Best buli kucing ni – paling best, saya suka tengok depa ni melompat lompat kalau terkejut. Antara pembulian brutal yang saya pernah lakukan – waktu kucing tu tengah sedap lena – saya akan amek kulit limau .. position kulit limau tu kat hidung diorang .. pastu press kulit limau tu kuat kuat supaya besembur kat hidung kucing kucing tu – haaa.. tengok aa dia melompat cemana – hahahahaha. Tapi tu masa saya kecik kecik la saya buat camtu – sekarang takde la (walaupun kekadang tu teringin!)

Saya ada berpuluh kucing yang membesar ngan saya sebelum saya ke asrama. Paling saya ingat namanya Cipling. Memang selalu lepak ngan saya – antara makanan kegemarannya – ialah belasah apa saja yang saya suka makan – termasuk Twisties dan kekadang durian. Mati akibat bergaduh dengan 4 ekor anjing masa saya darjah 4. Meleleh air mata masa saya tanam dia kat tepi rumah nenek saya.

Wife saya ada bawak balik 2 ekor kucing dari Russia – after dia habes belajar di sana. Blinie and Zara. Pasal diorang –saya ada tulis about them di sini :

https://fazriani.wordpress.com/2010/12/10/bliniesesekali-terkenangkanmu/

Sekarang , kami masih ada lagi 2 ekor : Zara dan anakknya Alice dengan kami😉

cat10 cat9 catcombo1 catcombo2 catcombo3 catcombo4 Hahahaha, memang, mata diorang memang suka sangat terbeliak cenggitu.

Terima kasih sudi membaca blog saya ya.

Sehingga jumpa lagi next entry😉

Cheers !😉

3 responses

  1. lovely shots…hi, sy dah linkkan fotomamu ke blog saya, sgt menarik

    March 4, 2011 at 03:34

    • tq yangyuyu !😉
      saya akan linkkan fotocapyam to mine too
      thanks again for dropping by😉

      March 7, 2011 at 00:30

  2. meoow.. ehehe

    March 4, 2011 at 08:38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s