Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

SALE !!!

Malaysian memang suka shopping.

My mother told me masa dia pi jalan jalan pi Kota London shopping mall kat situ penuh ngan malaysian;)

My wife plak told me if ever ada new shopping mall baru bukak kat Russia – u bet u can see Malaysians among the 1st one to terkam masuk.

Hehehe.

Malaysia punya shopping craze ni memang dasyat – once saya pernah terbabit beratur tunggu kat depan Sogo masa nak shopping untuk raya 2-3 tahun lepas. Bersesak sesak depan pintu. Time tu pintu tak bukak lagi pun. Yang dok menanti ni memang padat gile beratur. Masa tu kat depan saya ada sorang makcik tu pesan kat anak dia.

“Min pegang mak kuat kuat tau – pegang kat pinggang mak ni”

Kenapa pegang kat pinggang? sebab tangan dua dua belah dah full penuh dengan plastik dari Pertama Kompleks yang ngah jugak sale time tu.

2-3 minit pastu pintu pun dibukak oleh 2 orang pak guard yang bermisai pintal dan apa lagi ……

Macam nak terpelanting saya bila crowd mula bergerak masuk – yang anak makcik tu memang terlepas la tangan dia dari pinggang mak dia tu.. Jenuh menggapai la jugak budak tu. Nasib baik jumpa balik.

Fuuh, That is the only time yang saya nak berebut untuk masuk SOGO lagi, pasti tak nak dah – tobat!!

————————————————————-

Jadi bila saya ronda ronda The Curve today – time tu ada SALE !

Ramai gile orang – yang kelakarnya ada kes kasut tinggal sebelah je sebab banyak sangat tangan pegang kasut – salesman pun pening cari kasut sebab semua kasut kasut tu didisplay openly gitu

sale kasut

Gambar di ambil purposely blur – nak tunjuk movement orang kat area sale tu😉

Jumpa lagi !

🙂

5 responses

  1. yusri

    very nice one…

    February 26, 2011 at 09:13

  2. khairil

    Salam Yan,
    Ingatkan hg p sogo sabtu lps… Psai aku ada kt area TAR…, tidak blh ajak pekena koi sambil chat psai photo shoot….

    February 28, 2011 at 02:54

    • uih
      sabtu aku pi the curve bro
      tu la kalau hang mai nanti hang rojer la dulu bro
      info kat aku melalui FB

      February 28, 2011 at 03:52

  3. khairil

    Wokey…

    March 1, 2011 at 02:17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s