Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Ice Room Kota Damansara

Di suatu tengah hari yang sangat panas.

Diulangi : Panas.

Selepas saya amek wife dari tempat kerja, time tu dah tengah hari. Hmmm, alang alang saya dah sampai kat Sungai Buloh, mana lagi tempat yang leh serbu pi makan lunch ni. Kamera macam biasa la – hanya fit 50mm tergantung dah di dada.

Wife : No idea la, ikut hubby je.

Me : OK ( sambil otak berpusing cari tempat mana yang tak pi lagi)

Then i remembered i passed through an attractive food joint masa saya nak ke Giant Kota Damansara tempoh hari. Memang attractive. Colour dia sangat ceria memang daripada jauh dah leh tau kedai tu.

So, i took my wife to have our lunch at Ice Room. Memula tu goyang la jugak – takkan time perut tengah irama Metallica ni nak makan ais-krim je. Kenyang ke ? Takpe lah, kami pi jugak tempat tu.

Really easy to find the place . Lokasinya bebetul kat depan Giant Kota Damansara.

So, for lunch we had :

  1. Pan Fried Lamp Ribs & Beef Steak Combo – RM19.90
  2. Japanese Teriyaki Eel with Rice – RM 15.90
  3. Tropical Mixed Fruit Snow Ice – RM 9.90
  4. Durian Tempura – RM tak hingat la plak

Both of the dessert Snow Ice and Durian Tempura – MEMANG sedap tak hingat. Sambil dok type entry ni dok rancang bila nak repeat nih.

For the Ribs and Teriyaki Eel tu – ok ok sahaja😉

So , di bawah ini please enjoy gambar gambar yang diamek (pakai 50mm je time tu) :

ice 15combi 1 combi 2 combi 3combi 4combi 5 combi 6combi 7combi 8The joint was clean and nice. Very pleasant.

Lepas ni, leh la datang lagi kalo nak makan aiskrim😉

Thanks for dropping by😉

Cheers !  

8 responses

  1. nice shoot!
    well done my dear……….

    February 20, 2011 at 12:40

    • tq dila for dropping by😉

      February 20, 2011 at 16:50

  2. Durian Tempura?? Mesti pegi nih:)
    Gambar x yah komen dah la.. Memang meletops!!

    February 20, 2011 at 13:00

    • hehehe durian tempura tu memang theeerrrbaaaekkkkk sis!
      jangan lupa try bila pi sana nanti
      tq for reading sis!😉

      February 20, 2011 at 16:47

  3. Yuni

    address please?
    thank you…
    kota damansara address…

    April 10, 2011 at 13:45

    • salam, yuni – terima kasih kerana drop by my blog
      which address yang yuni nak ?

      if ice room – ICE ROOM. Jalan PJU 5/22,The Strand, Kota Damansara,Petaling Jaya … (senang je nak cari – bangunan hijau cornet lot bebetul depan entrance nak ke Giant Kota Damansara)

      if Nikonian Academy – pun juga di Kota Damansara : Nikonian Academy
      Beyond Photography
      13, Jalan PJU 5/21
      The Strand, Kota Damansara
      47810 Petaling Jaya, Selangor
      Malaysia
      (we are opposite the new Giant Hypermarket in Kota Damansara)

      April 11, 2011 at 00:39

  4. Photos mmg terus buat kita rasa nak singgah Ice Room. Esok juga nak singgah!

    February 5, 2012 at 03:37

    • salam bro , tq for visiting😉
      Haaa, amacam ? dah pi belum ke Ice Room hehehe

      February 7, 2012 at 12:13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s