Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

High Key ( Memang ‘high’ kelas ni)

Salam , jumpa lagi kita..

Heheheh.

Tengok tajuk kat atas tu. Memang betul pun. If last week kami meniarap, bertinggung, berguling, mengesot untuk mendapatkan angle angle semasa dalam kelas Low Key, kali ni pun dengan kawan kawan baru beserta trainer Rommel dan Weiliang , kami melakukan action action yang sama dalam kelas High Key kali ini

Jojo Blossom adalah model yang bekerja dengan kami untuk kelas kali ini. Jadi seperti biasa , sebelum kami start shooting, bersama sama beramai ramai kami skodeng internet dengan menggunakan pencarian google image untuk mendapatkan idea idea untuk nak create shooting berkonsepkan High Key ini.

Bila diusyar dalam internet, berbanding konsep High Key, images yang berkaitan dengan Low Key lebey banyak keluar sebagai result. Jadi saya pun mencuakkan diri saya seketika – adakah konsep High Key ini susah dan mencabar untuk kami? Jeng jeng jeng.

Setelah mendapatkan beberapa konsep untuk kami workout together gether, maka di bawah ini saya persembahkan hasil untuk Practical Shoot kali ini – bertemakan HIGH KEY

(pesanan penaja : semua imej imej ni hanya diresize sahaja – tiada sebarang editing dibuat).

Yaaaaaa – enjoy menjoy them :

Perhatikan, ada sedikit ketidaksempurnaan dalam picture no 2 dan no 3 dimana muka fotographer boleh dilihat dalam reflection kaca mata Jojo. Hallamaaaak… next time to improve more on this matter!!!

Jadi, saya minta Jojo untuk removekan spek mata nya dan menukar gayanya =)

This is my personal favorite !

dan last sekali, gambar edisi ‘Jambu’ kawan saya iaitu saudara Wan Faizal hihi :

Moralnya, memang pueh hati tahap berguling sambil tersenyum dengan ilmu ilmu yang saya dapat daripada kelas kali ni.

Berbaloi balooooiii ( bergema gema)

Best best.

Ok guys, that’s all for now

Jumpa lagi dalam next edition !!!

6 responses

  1. sunnivawerkland

    Fantastic work🙂 Very creative setup of the studio lights!

    January 28, 2011 at 11:36

    • tq for visiting sunny !!😉 i’m just a newbie🙂

      January 28, 2011 at 12:01

      • sunnivawerkland

        Newbie or not, they are still amazing🙂 Pat on the shoulder, a photographer is never done educating, learning new techniques and experience. I’ve been doing it most of my life, but Im still learning new things all the time and ways to improve. Thank you for showing your art and have a good weekend!

        January 28, 2011 at 23:35

      • tq sunny😉 let’s keep in touch to share our mutual interest in photography😉

        January 29, 2011 at 02:57

  2. net

    high key nie mmg camgini ekk… semua nya nmpk putih…

    January 30, 2011 at 06:16

    • net – high key ni memang satu chabang untuk ‘ledak’kan warna puteh / terang dalam satu satu gambar, namun tidak sampai menjadi over exposed🙂 kena check dalam histogram – sebab over exposed dan high key ada beza topografi nya dalam histogram =)

      January 30, 2011 at 11:46

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s