Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

Low Key

Salam semua ,

Jumpa lagi kita.

Uih, lama bangeet tak update blog ni haaa

material banyak, cuma masa sangat sangat mencemburui saya ..

Di Nikonian Academy, selain daripada saya belajar theory about ‘Pure Fotography’, kami juga mendapat beberapa peluang untuk meng’testing’kan kefahaman teori yang kita dapat daripada kelas kelas dengan menyertai Kelas Kelas Practical Shooting yang diadakan dari masa ke semasa.

Maka dengan itu, setelah saya mengikuti beberapa kursus asas seperti Basic to Intermediate, Flash Photography dan beberapa kelas lain, saya join pulak kelas praktical shooting ‘Low Key’ yang diadakan di akademi baru baru ni.

Kalau refer to Wikipedia – definisi yang diberikan berkenaan dengan Low Key adalah :

Low-key lighting is a style of lighting for photographyfilm or television. It is a necessary element in creating a chiaroscuro effect. Traditional photographic lightingthree-point lighting uses a key light, a fill light, and a back light for illumination. Low-key lighting often uses only one key light, optionally controlled with a fill light or a simple reflector.

Low key light accentuates the contours of an object by throwing areas into shade while a fill light or reflector may illuminate the shadow areas to control contrast. The relative strength of key-to-fill, known as the lighting ratio, can be measured using a light meter. Low key lighting has a higher lighting ratio, e.g. 8:1, than high key lighting, which can approach 1:1.

The term “low key” is used in cinematography to refer to any scene with a high lighting ratio, especially if there is a predominance of shadowy areas. It tends to heighten the sense of alienation felt by the viewer, hence is commonly used in film noir and horror genres.

Tapi untuk kelas kali ni, memang kami tak pakai lagi lightmeter. Just metering pakai camera je.

Jadi sebelum mula shooting, kami research dulu beberapa sample low key potrait yang boleh didapati dari internet. Setelah dapat dalam 4-5 konsep yang berbeza , kami try tiru untuk mendapatkan effect yang sama seperti mana yang dilihat dalam internet.

Jadi, dibawah ini lah hasil hasil kelas pada hari berkenaan :

Model name : Camellia

Wan Faizal the Fotographer - not yet converted to B&W

Camellia : This time sitting posture

Camellia B&W

Wookey, sampai sini saja kali ini.

Pada 23rn January nanti, saya pun dah menyetelkan penyertaan saya dalam lagi satu Practical Shoot ‘High Key Portrait’ pulak dengan Nikonian Academy (jom la join) hehehe

See u guys next time !

tata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s