Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

BLINIE–Sesekali terkenangkanmu

Salam, jumpa lagi! =)

Last week memang full. I have several classes with the Nikonian Academy.

Sunday– Professional Portrait Class

Tuesday – Landscape fotography

Wednesday – Understanding Histogram

From time to time saya akan update beberapa tips yang saya pelajari kat kelas kelas tersebut. Moral of the story, makin lama pergi ke kelas, makin sedar selama ni pemahaman terhadap beberapa element fotography masih berada dalam keadaan yang daif. Sekadar baca buku, magazine memang tak cukup.

By the way, in this entry I just want to share again several pictures that almost berkarat kalau saya biarkan lagi lama dalam saya punya hard-disk. Mana tau jadi macam dulu ke, sekali hard disk tu kaput semua isi perut dia hilang macam tu je. Tak sempat nak diabadikan kat mana mana.

Most of us loves cats kan ? ( I personally knew some who hates cats too – never mind – it’s their loss)

When my wife get back from Russia, she brought together 2 beautiful cats. Special breed. Kat Malaysia memang mahal, kalo kat Russia that time she just bought them around RM300 – RM400 je.

From Russia to Malaysia , those 2 cats naek kapal terbang tu! Hahaha. Mesti gelabah gile. Then after arrived in KLIA, go to Animal Hotel . diorang diakucing ditahan selama seminggu untuk Kuarantin. After that, I took them home.

At that time, the only camera that I have is my Panasonic Lumix TZ15.. how I wish I had a DSLR at that time. Kalau ada memang bertubi tubi la shoot dia.

Oh, their names – Intoducing BLINIE ( in russian means cupcake). He’s a big fat moody Maine Coon cat. White and Yellow and very thick and long fur. Sangat tidak suka duduk dalam sangkar. Once I put him in the cage and leave home, when I came back, sangkar tu dah hampir pecah dan turn up side down.

Blinie #1

P1020583

Tiap kali orang keluar / masuk rumah, MESTI dia duduk depan pintu. MESTI.

Blinie #2

P1030016

Suka bersandar di dinding , sambil stare saya mcm nak gaduh- itulah gaya harinnya.

Blinie #3

P1030015

Blinie #4

P1030020

Memang macam macam hal dengan dia ni. Makan banyak , sampai tahap obesity. But one thing about him, dia memang ada his own character. Dari segi jalan, dari segi malas, dari segi duduk bersandar, dan kekadang masa saya tidur depan TV, dia akan datang tidur kat kaki, once saya dah terjaga, dia buat buat jaga then terus blah ke tepi seolah olah macam kontrol macho hahaha.

Sad thing is, I already lost him. Dah almost 3 months rasanya. Reason : Sebab salur kencingnya tersumbat. walaupun dah bawak pi operation, but he died because his whole internal blood system was contaminated by urine yang dah bercampur dengan darahnya. I was sad. He died while I’m holding him. He got a pair of very orange eyes and when he died, macam ada cahaya dalam mata dia perlahan lahan padam , then mata dia terus jadi hitam.

Lagi sekor, BRITISH SHORTHAIR named ZARA =). This is one timid cat. Very timid. And saya dikira bertuah if berjaya amek gambar dia sebab dia suka sembunyi dan lari. But, kekadang masa dia dok lepak lepak, I managed to get lucky and got these shots :

Zara #1

P1020437

TImid and very clumsy. That is ZARA.

But, I really miss BLINIE. Sangat suka buli dia masa dia tengok dok rilek rileks. He and ZARA have 4 kittens.

GEBU – gave it to my mother, HAIRY –give it my wifey’s aunt, JONI – to my friend and ALICE – still with me. Hanya dia and ZARA sahaja ada dalam rumah sekarang =)

Cats adalah antara ciptaan Tuhan yang paling comel kan?

Rugi sangat tak sempat nak ambil gambar depa dengan DSLR (time tu tak beli lagi). Nanti kalau ada kesempatan I have to try to shoot pets (uih, dengar macam brutal – not ‘shoot’ as in guna peluru lah of course hahaha) and load their pictures in my blog!

Ok, thanks for reading guys !

See u later!

7 responses

  1. jj

    hehehhe.. tu la kesian kat dia… balik nanti tgk gebu… dah nak mcm blinie dah…

    December 13, 2010 at 06:11

    • tu la pasal
      bulu si gebu tu dah banyak n tebal macam blinie ka?
      yang kat rumah ni si alice tu memang bulu jenis tak tebal.
      tapi memang penakut macam zara

      December 13, 2010 at 06:28

  2. fami cute

    eh tak sangke blinnie tinggalkan anak juge yer…. ape lah kaler dorang????……..R.I.P blinnie…. kecomelan mu tetap akan di kenang…..

    February 10, 2011 at 14:49

    • fahmi –
      ada ada 4 ekor – 2 caler macam blinie, 1 totally black and 1 more marble
      dah kasi kat orang, cuma tinggal seekor saja dengan kami + zara😉

      February 10, 2011 at 23:51

  3. Pingback: Cats ! « Fotomamu

  4. koala

    sorry to hear bout your cat..i would like to know how much the transportation charge when ur wife get the cats at the airport?

    December 11, 2012 at 18:15

    • hi koala, thanks for visiting my Fotomamu🙂
      a) Sorry for this late reply
      b) The transportation charges actually depends on what airlines that u choose to send the cats via their cargo services. For instance, we’re using Qatar Airways Cargo services . The prices were ok ( USD35/kg including their cage). Before sending them, make sure that all their travel documentations (cat’s passports) and send them to vets to get their vacccination. Bring along their vaccination records from the vets as well.
      Upon arrival here in Malaysia, they will be send directly to KLIA’s Animal Hotel and will be quarantined for about a week. If I’m not mistaken, a small fees of (RM7/day) will be charged.
      After a week, u can get the cats🙂

      December 18, 2012 at 13:37

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s