Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like. – David Alan Harvey

FLICKR dan aku (dan kamu, dan kita , dan mereka)

Salam. Good evening =)

What a week. My kilang tutup seminggu sempena Aidiladha ni. So, most of the time dedicated to my photography passion.

Since the dawn of technology leap dalam bidang fotografi yang beralih dari FILM ke DIGITAL era, tambah pulak dengan ketereran beberapa genius untuk mempesatkan dunia INTERNET, pada pendapat saya, zaman sekarang, if somebody want to be a photographer , mahu atau tidak sangat perlu dia tahu pasal kapasiti INTERNET dan keflexsibilitian (ada ke word tu) software PC / MAC.

Diakui, saya pun hanya 0.08 % PC literate . Banyak lagi ilmu yg saya tak tahu pasal PC. Nak upgrade RAM pun tak tahu, apatah lagi Formatkan PC/Laptop. Selama ni pun hanya minta tolong pada kawan kawan yang otai sahaja . Sedih kan..

imageOk, setiap perjalanan yang jauh bermula dari langkah yang pertama. Jadi dalam perjalanan aku, pembukaan akaun FLICKR baru adalah step yang ke-2 selepas aku buat satu blog di WORDPRESS ni. Mudah sungguh registrationnya, tambahan pula jika dah ada akaun dengan YAHOO!.

 image Yap. Saya tahu bahawa semua orang dah ada akaun FLICKR. Saya baru bukak hari ni, dan almost 2-3 jam lepas spend masa untuk godek godek apa yang ada dalam FLICKR ni. Sempat juga upload barang sehelai dua gambar untuk dikongsikan dengan dunia. Heheh. Buat masa sekarang macam biasa, register yang FREE dulu.

Jadi , this is my link to my collections : MY FLICKR PHOTOSTREAM

OK, pendek saja kali ni entry.

P/S : Tak sabar nak tunggu esok. My Class start at Nikonian Academy @ Kota Damansara.

Hingga jumpa lagi. =)

2 responses

  1. nice..singgah jugak flickr ubungz..

    keep it up!!

    kalo sudi singgah sini jugak:
    http://www.flickriver.com/photos/mr_potato72/

    November 26, 2010 at 08:57

    • saya dah singgah ! gambar 2 chantek ! keep it up!! =)

      November 26, 2010 at 13:18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s